ŠPORTNI DAN, 18. 11. 2020

V sredo so imeli učenci ŠPORTNI DAN na daljavo, ki je potekal nekoliko drugače. Učitelji smo jim pripravili zanimive aktivnosti, dejavnosti, naloge, izzive, ki so jim sledili s pomočjo aplikacije na telefonu – Actionbound.

Učenci so sledili napotkom in opravljali različne izzive med pohodom. Posneli so šumenje listja, opisali poljubno drevo, tekli ob glasbi, ustvarjali matematične izraze z naravnimi materiali, preskakovali palico v dolžini svoje višine, izdelali koordinacijsko lestev s pomočjo vej in na njej izvajali koordinacijske vaje, iskali gozdne plodove, zadevali drevo s storži …   Učitelji pa smo preko aplikacije od učencev dobili vse potrebne povratne informacije o izvedbi in njihovih občutkih športnega dne.

Občutki učencev po športnem dnevu so bili sledeči:

  • Naloge so se mi zdele super, počutila sem se dobro, ni mi všeč, da je nalog že konec, sem se zabavala.
  • Športni dan je bil zanimiv, počutil sem se super, moji občutki so veselje, sreča.
  • Med dejavnostmi sem se zelo zabavala, nekatere so bile naporne 😊
  • Bilo je fajn, ker sva z mamo bili skupaj, a bilo je kar mrzlo. Dejavnosti so bile super, a jih je bilo prehitro konec. Tak športni dan bi lahko večkrat ponovili.
  • Športni dan je bil zanimiv. Počutila sem se utrujeno. Občutki so bolj slabi zaradi slabega vremena. Dejavnosti so bile zabavne.

Utrinki športnega dne:

 

 

TEHNIŠKI DAN – uporaba IKT in peka kostanjev

Danes, zadnji šolski dan pred jesenskimi počitnicami, smo imeli tehniški dan. Z učenci smo se računalniško opismenjevali. Podrobneje smo si ogledali našo spletno stran podružnične šole, kako dostopati do spletnih učilnic, nato so se v spletne učilnice učenci tudi prijavili. Kasneje so ustvarjali križanke na spletu, si izdelali zabavno igro “kolo sreče” in jo tudi izvedli. Spoznali so koristne in poučne spletne strani, preko katerih lahko tudi doma izvajajo aktivnosti, ustvarjajo ter se na zanimiv način učijo.

Dan smo nadaljevali na prostem. Z učenci smo zanetili ogenj in pekli kostanje. Ob kostanjih smo se posladkali z domačim jabolčnim sokom.

Spomnili smo se tudi na prihajajoči praznik ter se podali na kratek sprehod do vaškega pokopališča in si kasneje izdelali tudi lesene svečke.

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

img_20201023_105117

KROJAČKOV DAN

Danes, 9. 10. 2020, je na šoli potekal kulturni dan – Krojačkov dan. Z učenci smo brali ter se pogovarjali o knjigi Krojaček Hlaček. Kasneje nas je prav ta junak tudi obiskal in nam prinesel okusne bonbone. Učenci so si nato ustvarili in sešili svojo prvo knjigo. Želeli so se preizkusiti tudi v vlogi Krojačka Hlačka, ki hodi po vrvi, zato so si izdelali gumb in šivanko ter se odpravili na izziv. S pomočjo aplikacije Video Delay so si svojo hojo po vrvi tudi ogledali in se ob tem pozabavali.

dav

Več fotografij najdete v galeriji.

http://possentanel.splet.arnes.si/solsko-leto-2020-2021/

Fotografije in zapis: Tjaša Hace

Jesenski šolski kros

Danes, 30. 9. 2020, smo imeli v Šentanelu šolski kros. Tokrat je potekal nekoliko drugače, kot smo ga vajeni. Učenci so zjutraj v heterogenih skupinah načrtovali izvedbo krosa. Razmislili so o najustreznejši poti, o razdalji (kako jo izmeriti), o oznakah (start, cilj, pazi kros), o pravilih … O vseh idejah smo se pogovorili, pripravili rekvizite ter se odpravili na teren. Učenci so načrtovane ideje uresničili. Šolski kros smo uspešno izvedli. Sledila je podelitev medalj in nato sladkanje s priboljški.

Več povedo fotografije…

23. september – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

23. september je nov praznik – Dan slovenskega športa.

Začetek organiziranega športa na slovenskem sega v leto 1863, ko je bilo 1. oktobra ustanovljeno prvo telovadno društvo Južni Sokol. S tem so bili postavljeni temelji za razvoj organiziranega športa v Sloveniji in oblikovanje trdne podlage za številne športne dosežke naših športnikov.

Slovenski vrhunski športniki nas postavljajo na svetovni zemljevid sveta, nas navdajajo s ponosom in krepijo našo narodno zavest. Šport krepi, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo. 

Letos mineva okroglih 20 let od trenutka, ko je na olimpijskih igrah prvič zaigrala slovenska
himna. Zdravljica je v čast olimpijcem, veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu, prvič zaigrala prav 23. septembra 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyu. 

Dan slovenskega športa naj spodbuja vrednote biti telesno aktiven, uživati življenje in skrbeti za
dobro počutje. 

Pa veliko športnih užitkov!

Naravoslovni dan – varno v prometu

Zjutraj smo se z učenci pogovarjali o prometnih znakih, smo jih izrezovali in lepili na palčke. Sledil je obisk policista. Ta nam je povedal veliko zanimivih in za varnost pomembnih informacij, kasneje pa smo se z njim podali tudi na sprehod in spoznavali nevarnosti v prometu v okolici naše šole. Nato smo se podali še v gozd na iskanje zaklada, kamor so nas vodili prometni znaki okrogle oblike, trikotni pa so nam zastavljali različne naloge, uganke… Na koncu smo uspešno in varno prišli do skritega zaklada in presenečenja.

1. ŠOLSKI DAN, 1. 9. 2020

Drage učenke in učenci.

Želimo vam uspešen skok v novo šolsko leto, naj bo polno dobrih rezultatov, zanimivih izzivov, nepozabnih dogodivščin, radovednih pogledov, širokih nasmehov…

Naj bo to leto, ki bo v vaših srcih zapisano s spomini, tistimi najlepšimi in nepozabnimi.

Upamo, da se na naši šoli počutite varne in zadovoljne.

Učitelji POŠ Šentanel